Wie ben ik?

VeraBiodanza

Als kind danste ik in de weilanden met hoog gras, terwijl ik mijn eigen liedjes maakte...


Als puber danste ik stiekem op mijn kamer omdat dansen zondig was in het milieu waar ik opgroeide, maar de drang was te groot...


Als (jonge) moeder danste ik met mijn kinderen, huid tegen huid, om mijn zorgen te vergeten, mijn liefde en zorg over te brengen en de verbinding te voeden...


Nu weet ik dat dat voorlopers zijn geweest van Biodanza. De creativiteit, expressie en affectie die ik (nodig) heb om te delen!


Toen ik de eerste keer meedeed aan Biodanza, vielen alle stukjes op z'n plaats. Nu, zoveel jaar later, kan ik me een leven zonder dans niet meer voorstellen. Het systeem Biodanza heeft me helpen groeien en leren, heeft me onvermoede talenten laten ontdekken en mij een veel completer en krachtiger mens gemaakt, zonder daarbij mijn natuurlijke zachtheid kwijt te raken.

Dat is dan ook de basis van mijn lessen, het leven te dansen, te ontwikkelen en te integreren, met zorg en affectie.
Mijn opleiding heb ik gedaan aan de Modelschool voor Biodanza in Antwerpen.

 

Als aanvulling daarop heb ik de opleiding tot Tutor mogen volgen op dezelfde school, gegeven door degene die alle oefeningen van Rolando Toro heeft opgetekend, Eliane Matuk.


Door de jaren heen heb ik verschillende workshops en seminars bijgewoond, zoals:


  • Aqua-biodanza
  • Biodanza en I Tjing   
  • Plaats van de taal in Biodanza
  • Ethiek
  • Structuur en evolutie van het Heelal.
  • Internationaal Seminar voor Biodanza in Nice (2009)


Er zijn onnoemelijk veel mooie momenten geweest met leraren, mede-cursisten en -dansers die dit hebben mogelijk gemaakt. Het is onmogelijk om een ieder persoonlijk te bedanken, maar in mijn hart koester ik iedere ontmoeting.


Copyright © All Rights Reserved